Sukellusunelmat toteen

  • Monday, Nov 30, 2020
blog-image

Reissua oli mietitty jo pidemmän aikaa ja nyt oli toteutuksen aika. Halusin, että tytöt oppisivat ihan oikeasti ja turvallisesti sukeltamaan eikä vain saamaan hätäisesti opit läpi ja kortit käteen etelänreissulta. Siksi minulle oli tärkeää löytää hyviksi ja luotettaviksi koetut koulutttajat sekä Suomesta että reissun päältä, jossa kurssin avovesiosuus oli tarkoitus suorittaa. Lahdessa tuttu EW Dive valikoitui Suomessa suoritettavien osuuksien vetäjäksi. Kurssi alkoi teorioiden opiskelulla ja uima- altaalla tehtävien suoritusten parissa. Kaikki lähti sujumaan varsin mallikkaasti Laineen Tanjan ja Villen sekä Nurisalon Timon asiantuntevalla opastuksella. Ammattikoulun altaan pohjassa tehtiin erilaisia harjoituksia ja uimataidot kartoitettiin.

Jo tässä vaiheessa oli selvää, että nämä kaksi peittoaisivat minut pian taidoissaan ja rentoudessaan sukeltamisessa

Emilia ja Veera

Reissuunlähtöpäivä koitti ja ihan pian olimmekin Raya Diversien aluksella ja ensimmäinen sukelluspäivä aluillaan. Rayan veneellä meitä oli reippaana vastaanottamassa Härkösen Ari, joka tulisi käymään läpi loput kurssin osuudet. Homma otettiinkin rennon varmasti haltuun heti alusta lähtien ja Ari laittoi uudet sukeltajakokelaat tiukoille kysymyksillään. Ja eikun kamat kasaan!

Seurasi osuus lukuisia harjoituksia Raya Yain saaren rannan tuntumassa. Harjoitukset sujuivat molemmilta ihan liian helpon näköisesti ja Ari pistikin tyttäret tekemään kaikenmaailman kummallisia päälläänpyörintäharjoituksia, joita itse en varmaan ikimaailmassa olisi pystynyt aloittelevana sukeltajana tekemään, enkä nyt edes tohtinut epäonnistumisen pelossa kokeilla.

Ruutin jättiloikka mereen

Seuraavalle sukelluspäivälle jäi enää muutama harjoitus tehtäväksi ja niin meitä olikin perheessä kolme ihan oikeaa sukeltajaa, tyttärillä OWD (Open Water Diver) kortit taskuissaan. Tsekkaa videolta miten meillä sujui! Kiitos www.ewdive.com sekä www.rayadivers.com