Suomi sukeltamisen alku

  • Monday, Nov 30, 2020
blog-image

Ennen covid- 19 pandemiaa en olisi halunnut sukeltaa Suomessa. Olisin naurahtanut äänekkäästi jos joku olisi tullut minulle helmikuussa väittämään että tulisin sukeltamaan Suomessa. Nämä sukellukset oli niin nähty ja todettu että liian paljon vaivaa ja liian vähän nähtävää. Taasen tuli vain todettua että eipä pitäisi koskaan sanoa: ei koskaan. 

Indonesian suunnitellun sukellusreissun peruunnuttua mietin mikä olisi mielekästä tekemistä täällä Suomessa kun niin moni asia on kiellettyä. No sukeltaminen Suomessa, miksipäs ei. Aloin tutkimaan erilaisia vaihtoehtoja käyttööni tulevaksi kuivapuvuksi, tässä tietenkin apuna lahtelainen sukellustarvikeliike EW Dive. Ajatuksissa oli että puku jouduttaisiin tilaamaan ja sukeltamaan pääsy tapahtuisi viikkojen kuluttua. Toisin kuitenkin kävi; lähdin EW Divelle sovittamaan pukua ja keskustelemaan asiasta ja palasin kotiin onnellisena Cressin neopreeni-kuivapuvun omistajana. Eikun pukua ja muita varusteita mallailemaan ja ihmettelemään miten nämä oikein päälle istuu!


Tästä muutama päivä eteenpäin ja löysinkin itseni loistavasta sukellusseurasta Asikkalan Pulkkilanharjulta. Oli ensimmäisen kuivapukusukellukseni aika! Voi sitä ahdistusta mitä koin kun sain kaikki varusteet päälle - näillä käsineilläkö pitäisi täyttää ja tyhjentää pukua ja tämän lisäksi operoida kaikkea muuta. 

Varusteet toimii 👍

Kaikki sujui kuitenkin oikein mukavasti, veden ollessa vilpoisaa 2 asteista. Takana on nyt neljä kuivapukusukellusta ja innostus ja halu oppia paremmaksi sukeltajaksi vain kasvaa. 

Iso -Melkutin, sukellus nro 3
Iso- Tiilijärvi, sukellus nro 4 Ja lisää seuraa, ihan varmasti!