Haverin kultakaivos sukelluskohteena

  • Wednesday, Dec 30, 2020
blog-image

Tampereelta luoteeseen päin sijaitsevalla Ylöjärvellä sijaitsee Haverin vanha kultakaivos. Kaivostoiminnan loputtua, sukeltamiseen tarkoitettua paikkaa ylläpitää Haverin Kaivossukeltajat ry. Yhdistyksen toimintaan ja sukeltamiseen voit tutustua sivuilta https://www.haverinkaivossukeltajat.fi/

Paikka tarjoaa sukeltajalle lämmitetyn pukeutumiskopin ja muutoinkin loistavat puitteet lajin harrastamiseen.

Tällaiselle avovesisukeltajallekin paikka tarjosi paljon nähtävää, toki täällä niin kuin muissakin kaivoksissa käydessä mieliteko päästä luolaan käymään on suuri mutta ilman asianmukaista koulutusta ei itselle sinne vielä ole asiaa.

Niin kuin Haverin kaivossukeltajien sivuillakin sanotaan, paikan erityispiirre on melkoisen hapan vesi jonka erityisen happamuuden tuntee kyllä sukeltaessaan. Tänne tulen uudestaan ja luolaan heti kun taidot sen sallivat.

 Tutustu paikkaan tältä videolta: