Kiehtova, turkoosi Montola

  • Sunday, Aug 1, 2021
blog-image

Turkoosi, kirkas vesi ja Montolan kiehtovat maisemat jo avovesiosuudessa saivat minut ensimmäistä kertaa paikassa vieraillessani lumoutumaan sen kauneudesta. Veden alta löytyy tunnelma jonka vain paikassa vieraillut voi kertoa kokeneensa. Koulutukseni mahdollistaa vasta vain avovesiosuudessa sukeltamisen mutta pelkästään sielläkin saisin aikaa kulumaan lukuisien sukellusten ajan paikan lumoavia muotoja ja pystyyn jääneitä puita ja muuta kasvustoa ihaillen. Ikään kuin aika olisi pysähtynyt kun paikka on aikanaan kaivostoiminnan päätyttyä täyttynyt pohjavedellä.

Tiedän että Montola tarjoilee minulle vielä paljon enemmän nähtävää koulutukseni edetessä. Vanhat kaivoskäytävät kätkevät sisäänsä varmasti vieläkin enemmän ihailtavaa ja käsittämättömän paljon tutkittavia paikkoja.

Heittäydy hetkeksi Montolan tunnelmiin tämän videon avulla: