Paakkilan louhos

  • Friday, Aug 6, 2021
blog-image

Paakkilan vanha asbesestikaivos sijaitsee Tuusniemen kunnassa Paakkilan kylässä. Pääsin tutustumaan alkukesästä tämän louhoksen vedenalaiseen maailmaan. Kirkas vesi ja helppo veteenmenopaikka tarjoavat kaikentasoisille sukeltajille mukavia elämyksiä. Avo-osuudesta löytyy mielenkiintoisia esineitä tutkittavaksi. Kaivoksen reunalta löytyy mukava grillipaikka jossa on sukelluksen jälkeen kiva istuskella ja vaikka grillailla eväitä.

Edistyneemmille sukeltajille paikka tarjoaa myös tunneleita tutkittavaksi. Kaivoksen kaksi avolouhosta sijaitsevat noin 100 metrin päässä toisistaan ja näiden välillä on tunneli.  Isommassa avolouhoksessa on kaivostoiminnan jäljiltä erilaisia rakennelmia.

Paakkila on yksi niistä ihanista louhoksista joihin tämä sukeltaja haluaa palata usein uudelleen tutkimaan paikan kaikkia hienouksia. Avo-osuudesta tunnelmia tällä videolla: